Naglarnas sjukdomar och åkommor

 
Kontakta oss gärna om det är något du vill komplettera med, både vad gäller bilder och text!
 
/Anette 

 

Överexponering?

Text och foto: Anette Claesson

Från en prenumerant:

Min allergi är inte något jag har gått till läkare med.
Så jag vet inte om det är något o skriva om. Men jag kan gärna ge dig min historia så får du avgöra vad du tycker.
Jag jobbade med glasfiber. Gick utbildningen våren -08. Började jobba direkt och hade många nya kunder. Märkte ingenting alls första 2 mån. Därefter började det med nästäppa efter att ha suttit med några kunder en dag, så jag skyndade mig att köpa munskydd. Kanske något bättre. Började sedan även att få eksem på vänster tumme, allt slipdamm som la sig där, så då testade jag med att ha handskar och det hjälpte.
Sen märkte jag att det räckte med en kund på en dag, ny kund eller bara återbesök så var det tvärstopp i näsan och dessutom slemmig i halsen. Det hjälpte inte med munskyddet heller.
Så efter mycket övervägande bestämde jag mig för att sluta, det är inte värt hälsan. Jag har aldrig haft allergi på något sätt tidigare. Jag kollade ju även upp bord med utsug osv men dom kunde ju inte garantera att det skulle hjälpa. Det hjälpte mig också att ta mitt beslut. Betala ca 15000 för ett bord och sen kanske det inte hjälper, nej inte värt det.

Anettes kommentar:
Tänk så bra att vi får in lite artiklar från er! Då är det mycket lättare att se vad man kan göra åt problemet.

Tänkbara lösningar:
Utbildningen har varit undermålig. Att inte få reda på att man måste ha utsug från START! När skadan redan skett kan ju inget utsug i världen ändra på överexponeringen!
Att inte arbeta med kemisk skyddshandske! Huden reagerade på aktivatorn (vänster hand – för du håller den kvar när du aktiverar) inte dammet.
Att inte skydda inandningsorganen! Munskydd hjälper inte i efterhand!

Lärdom:
Har inte skolan utsug –
spring därifrån så fort du kan!

<< TILLBAKA
...........................................................................................................................................

 

 

   
...........................................................................................................................................