Naglarnas sjukdomar och åkommor

 
Kontakta oss gärna om det är något du vill komplettera med, både vad gäller bilder och text!
 
/Margaretha 

 

Svamp - Onychomycosis

Text och foto: Anette Claesson 

... och så var det svamp på händerna! Jo, det fixar vi, sa jag till kunden!  Hon hade bestämt sig att göra något åt eländet. Hon hade gått så i över ett år. Det blev bara värre och värre. Läkaren hade konstaterat svamp genom odling PLUS att hon själv såg att det spred sig. Nu var det vissa naglar som inte satt fast. (När naglarna var lackade kunde man inte se att något var fel. Men psykiskt var det svårt att tänka sig ett liv utan snygga naglar.) Piller hjälpte inte, biverkningarna var för svåra. Nu eller aldrig, tänkte hon, tog sig i kragen och kom in.

Nagelterapeuters begränsade utbildning förbjuder att vi rör en kund med svamp. Vi kan ju inte avgöra att hon ens har det. OK, hon visste med 100% säkerhet att det var svamp. Då kan ju inte jag ta i henne!! Inte du heller….

Victoria är medicinsk fotterapeut. Hon har utbildning som gör att hon kan hjälpa alla mina kunder med svamp. Skaffa dig en medicinsk fotterapeut du också!

Vi stegar dit och Victoria börjar med att klippa bort allt som är löst.

Med en elektrisk fil slipas därefter den lilla vita rand som är kvar. Allt, allt, allt som inte sitter fast i nagelbädden åker bort. Bye bye nails – bye bye happiness. Nej, kunden visste att hon nu var på bättringsvägen. För att Nåva Nagelgel ska fungera bäst så slipades naglarna ovanpå en aning. För att ta bort kutikulan och få bättre tillträde till nagelns båda lager där svampsporer frodas. Med den mjuka nagelborsten och nagelgel flera gånger om dagen så börjar nageln växa fast i nagelbädden igen.

Nu är det bara en tidsfråga. En engagerad kund kan hålla efter svampens övertag. Kunden måste gå in och klippa och fila tills hon lär sig göra detta själv hemma. Sluta inte för tidigt med att använda gelen. När ALLT ser friskt ut så måste kunden fortsätta i 2-3 månader annars får sporerna grepp om keratinet igen.

Lova mig att aldrig skicka kunden till vårdcentralen! De har inte resurserna där för att göra en odling, för att fila bort naglar som lossnar, för att använda en el-fil och verkligen hjälpa din kund. Eller finns det någon, förutom en engagerad fotterapeut, som kan hjälpa henne? Vem då??


Så fort hon varit frisk i 2 månader kan du göra behandlingar på henne. Då du!!

140327 var vi hos Victoria på Sol & Skönhet. Victoria gjorde en grundlig rensning av allt som satt löst. Då fanns det bara nagelrester kvar. Behandlingen påbörjades av kunden själv. En exemplarisk kund, måste jag säga!

141109
Den nya bilden visar en frisk nagel på gång. Kunden använder nagelborsten och Nåva Nagelgel flera gånger om dagen. Klipper bort nagel när det uppstår en vit rand. Inte tillstymmelse till vit rand får synas! Nu har den fäst vid nagelbädden.

Det man måste komma ihåg i framtiden är att ”där man en gång haft svamp, har den benägenhet att frodas igen!” Om denna kunden tar antibiotika någon gång senare i livet, så kan hon behöva hålla efter svampen igen. Ja, även om inget syns. Efter en kur med antibiotika tar det flera veckor innan svampen syns igen så håll efter den varje dag med svampmedel. Från dag ett!!

Som ni ser på bilden så kan man alltså bota nagelsvamp. Ja, det tar lång tid. Du måste vara envis. Inget hattande hit och dit! Om du, som läser detta, lider av nagelsvamp och vill bli av med den så ring Anette på 070-816 04 15.
Kan passa på att nämna, att om du startar en process, så kan du absolut INTE börja med olika preparat. Då visar en läkares prover INTE att du har svamp och du får INTE ett positivt provsvar. Då vet du INTE om du har svamp!! Följ hellre dessa anvisningar:

1. Uppsök en hudläkare som kan ta ett prov - en odling. Svaret får du om
    några veckor.
2. Uppsök din fotterapeut för att få bort allt som är löst.
3. Använd borste och svampdödande medel minst morgon och kväll.
4. Klipp bort ALLT som växer fram och släpper från nagelbädden.
5. Fortsätt enträget att klippa och fila. Minst en gång i veckan.
6. Borsta och smörja varje dag.
7. Vill du inte göra det själv så kan din fotterapeut klippa och fila dina
    naglar varannan vecka.
8. Ge inte upp! Håll på ibland även när naglarna tillfrisknat.

150614  
Nu finns här ett par underbara, glada händer!Första besöket hos Victoria 140327 visar med all tydlighet att det går att bli frisk från svampen på ett år. Denna samarbetsvilliga kvinna fortsatte även efter det att inga symptom syntes. Efter ungefär 9 månader tyckte vi att det såg bra ut MEN eftersom sporerna sitter kvar i den friska nya utväxten och bara väntar på att få attackera så överlade vi om att fortsätta påförande av den hämmande gelén ett par månader till. Tack vare kundens motivation så fungerar det! Det hänger på det. Slutet gott - allting gott!

 

…och då kommer det som ett brev på posten…..

" Hej,
ville bara visa dagsläget. Har slutat med behandlingen med Nova regelbundet och tar bara ibland när jag kommer på det och för att köra slut på innehållet. Det verkar som om allt läkt ut. "<< TILLBAKA
........................................................................................................................................... 

 

   
...........................................................................................................................................