Naglarnas sjukdomar och åkommor

 
Kontakta oss gärna om det är något du vill komplettera med, både vad gäller bilder och text!
 
/Anette 

 

Onycholysis-
Nagellossning eller släpp

Text och foto: Anette Claesson

Nageln sitter inte fast hela vägen ut på nagelbädden.
Vad kan det bero på?

1. Oftast självförvållat. Genom att vara alltför ivrig med verktygen för rengöring under naglarna. Ta något vasst och skrapa ordentligt. Ajajaj!

2. Kunden har inte den kärnfriska hud som behövs för att kunna bita sig fast ordentligt. Drabbar ofta äldre personer. De som har allergier, eksem och psoriasis kan få det jättejobbigt. Med hjälp av en duktig och engagerad hudläkare kan du få hjälp att behandla henne (inte annars!).

3. Kemikalier som t.ex. primer, om man har använt så mycket att det sipprat in under nagelplattan och börjat fräta sönder hyponychiet. Primer är ju ofta en syra. Syra fräter. Bör penslas på med största försiktighet. Fukta nageln, blöt inte ner den!

4. Överfilade nagelplattor. När nagelterapeuten filar den naturliga nageln så att det bara är en hinna kvar så ger hyponychiet upp! överfilningen ger ofta en brännskada på grund av värmeutvecklingen. Slutar man peta under naglarna växer nagelbädden fast. Vidhäftning får du bäst genom att använda två MJUKA nagelborstar, en med tvål och vatten för rengöring och en med olja. Att hälla olja på en mjuk nagelborste och sedan borsta naglarna med den är supereffektivt!

 Varför tjatar jag alltid om det här? Vi har varit dåliga på att upplysa alla kvinnor om detta, dessa exempel som du ser på bilden ser man ju varje dag! Kom igen nu tjejer! Så om kunden har en hudsjukdom så kan nagellossningen bero på det. Om hon inte har det så har hon själv förorsakat släppet eller så har nagelterapeuten gjort det. Hemska tanke!

<< TILLBAKA
........................................................................................................................................... 

   
...........................................................................................................................................