Naglarnas sjukdomar och åkommor


 

 

Så kan det gå!
Information till konsument

Lösnaglar - kris

Text: Anette Claesson
 

Nu ser naglarna för hemska ut, du har jobbat hårt och semester eller fest ligger i tiden. Så här kan det bara inte se ut när du ska vara fin! Helgen är räddad om du fixar till naglarna på salongen men priset ligger utom räckhåll. Snabbt in på Kicks och efter en investering på 39:90 så kan det inte finare bli!

Tryck på dem med lim som torkar ganska snabbt. Ja, ända ner i nagelbandet annars blir det ju en kant! Enligt bruksanvisningen så kan de sitta i flera dagar, ja, över helgen i alla fall. Festen blir lyckad och alla tycker dina naglar är vackra och du njuter av att inte behöva tänka på hur du ska kunna gömma dem.

På tisdag trillar den första av. Tjosan! Tur att du hade limmet med dig i väskan. På med den rackaren igen! På onsdag hinner du inte till jobbet förrän 3 har lossnat. Ja, de skulle ju egentligen inte sitta i mer än 3-5 dagar enligt bruksanvisningen. Men du kan ju inte se ut hur som helst på jobbet, speciellt inte sen alla tror att det är dina egna. Ja, vad snygga de är! På med dem igen! Kanske kan du ta bort dem på helgen? Nähä, det blev After Work och sen busy busy. De börjar se lite tjaskiga ut. Man kan se lufthålen i nagelplattan. Men genom att vända på handen och hälla i limmet undertill så rinner det minsann ner i nagelplattan och allt är frid och fröjd igen. Nu behöver du en ny låda med tippar ifall fler skulle trilla av. Men det dröjer för du hällde ganska mycket i “bakom”. Man kan ju ha dem i reserv. En efter en, av och på. Livet går vidare och nu vet du att naglar kan man inte leva utan. Varför ska du gå omkring sån när du kan se ut SÅN!

Vad är det som svider? Varför gör det ont i naglarna? OK du får vara lite mer försiktig. Kanske gummihandskar ibland och tygvantar på nätterna. Bra skydd. När en nageltipp lossnar så ser du att den egna nageln inte växer bra. Sprickor i huden, sår. En allergi? HÄR borde du nog insett att det är tippar och lim som förorsakar ett problem. Genom att följa bruksanvisningen kan du aldrig bli skadad, det skulle ALDRIG sett ut så här efter 3-5 dagar! Omöjligt!!! Men genom att använda materialet på fel sätt blir det helt fel. Om du slutar nu med tippar och lim så kan nageln växa ut igen och efter 4-6 veckor är de friska och vackra igen! Huden har en fantastisk förmåga att läka sig själv, det är bara att vänta.

:::::::::::::::

Men NEJ, du kan ju inte gå till jobbet så här! Alla skulle ju se hur hemska de är och undra hur det står till. Fy, du köper en annan sort, tippen med den vita randen blir ju ännu vackrare. Å, så vackra de blir när du klistrat fast dem. Ska man vara fin så får man lida pin. Bättre än att visa sina egna i alla fall.

Efter några veckor undrar du varför de kliar. Det kliar under tipparna, vad kan det vara? De egna naglarna blir gröna, mörkgröna, sedan svarta. Oj då.

:::::::::::::::

Nu ligger bakterierna och frodas och gror. De mår riktigt bra och får gott fäste i fukt, värme och mörker. Förökar sig. De egna naglarna mår rejält dåligt nu. Pseudomonas bakterien härjar. Du kan få hjälp hos en duktig nagelterapeut. Leta efter en som är med i SEYF.
.


<< TILLBAKA
...........................................................................................................................................Efter att ha klistrat fast tippar som täcker hela nageln varje dag i flera månader. Kunde inte sluta! Naglarna blev beroendeframkallande.


 

 

   
...........................................................................................................................................