Naglarnas sjukdomar och åkommor 

 

Trasiga naglar – Inga halvmånar! 


Text: Anette Claesson 

140121
Hej!
Mina naglar bara trasas sönder så snart de blir mer än 1,5 mm långa. Gjorde en hårmineralanalys i september -13 för att utesluta någon brist. Visst saknades en del mineraler och jag har sedan dess ätit både multimineral och multivitamin. Först blev naglarna starka och hela, men nu är de lika sköra igen trots att jag fortsätter med tillskotten.
Har nu märkt att det inte finns de där ljusa halvmånarna närmast nagelbanden på lång-, ring- och lillfingrarna. På tummar och pekfingrar finns de och de naglarna håller lite bättre.
Vad ska jag göra????
Är så tacksam för goda råd!
Med vänliga hälsningar
Barbro


140218
Hej Barbro,
Vi, som jobbar med naglar, försöker hjälpa våra kunder att få fina naglar. Är de inte fina så beror det vanligtvis på brist på olja. Olja är det enda nageln kan dra åt sig som den har nytta av. Allt annat som man lägger på naglarna agerar som lösningsmedel, t.o.m. vanligt vatten!
Har man en brist i kroppen så kan man fylla den bristen MEN efter att kroppen tagit åt sig av det den ska ha så hjälper det inte att äta vitaminer och mineraler, naglarna blir inte bättre för det! (Men du mår kanske bättre!) Så Omega 3, fiskolja eller Maybritt Krewalds dunderkur gör underverk inne i kroppen om man samtidigt använder en nagelolja utanpå kroppen. ALLA Nagelsalonger säljer nagelolja!
Tyvärr så har en del kunder väldigt dåliga naglar. Vågar påstå att det till stor del är genetiskt. Gör vad du kan med oljan och se om det blir bättre!

Vad det gäller halvmånarna (lunula) så har de olika utséende från person till person. En del människor har inga synliga halvmånar. Det betyder inte att en del går utan, det betyder bara att de inte alltid är synliga. På många människor ligger halvmånen under eponychium, men den finns där. Området bildar nämligen nagelceller, det är en levande del av roten (matrix).

Så om jag får din adress så skulle jag vilja skicka en dunderolja och en nagelborste till dig. Ge mig ditt telefonnummer så kan jag beskriva hur du ska använda borsten.

140318
Hej!
Nu när mina naglar har kommit igång så bra så skulle jag vilja sköta dem ordentligt. Här är några frågor till:
1. Du nämnde i telefon ett lack som är bra, var det från Danmark? Är ju där ibland, så jag skulle vilja ha namnet.
2. Vad ska ja ta bort lack med? Något du säljer?
3. Ska jag använda under- och överlack? Är det skillnad på märke där också? Är de dyrare bäst?
4. Vilka inre organ påverkar halvmånarna?

Är så tacksam för all hjälp jag fått.
Med vänliga hälsningar
BarbroHej Barbro,
Lacket heter VINYLUX, ring Jessika för närmsta återförsäljare, 073-399 83 82 eller 08-408 382 33
Fråga om de har en remover.

Annars:
Depend har en remover som du kan köpa på Kicks. Utan färg, parfym, fett, olja, aceton.
När du fått bort all färg ska du borsta ordentligt med borsten och tvål - SEDAN oljar man!

Du får den korrekta bruksanvisningen när du köper lacket. Över- och underlack behövs inte. Tänk vilka grejer det finns nu för tiden!

Att du inga synliga halvmånar har, har jag aldrig läst något negativt om, att det skulle vara något negativt har jag svårt att tro. Själva tillväxtområdet fattas dig inte, det är bara det att på dig ligger området under eponychiet. Så det är inget att oroa sig för!

150905
Hej igen, Barbro!
Det var länge sedan! Jag vet att du inte är utbildad nagelterapeut (du är konsument).
Nu har det kommit ut en ny produkt som heter IBX.
Den kan man stärka och laga med.

Den finska representanten ska komma till Sverige. Hon gör en turné runt i landet. Om du har möjlighet så försök att ställa upp som modell när hon är i en stad nära Höganäs. Hon heter Riikka Valtonen, riikka.valtonen@royalpink.fi och pratar svenska.

Be att få kursplanen.

Du kommer att hitta någon salong i din närhet, den som ligger närmast dig, dit du kan gå och få hjälp (efter det att Riikka visat dem HUR man gör!)

Jag önskar att du bodde nära Göteborg! Kom förbi om du är i faggorna…..<< TILLBAKA
...........................................................................................................................................
 

 

   
...........................................................................................................................................