Naglarnas sjukdomar och åkommor 

 

Greenies - pseudomonas bacteria

Text och foto: Anette Claesson 

Antingen - Eller
Nu var det mycket länge sedan jag hörde att någon hade fått en bakterieinfektion. Skönt att slippa Pseudomonas bakterien (Greenies). Med dagens material får vi bättre vidhäftning och luftfickor (Pocket Lifting) hör till historien. Likaså Onycholysis (när nageln släpper från nagelbädden).

Om du ser tecken på en bakterieinfektion, vad gör du då?
Börja med att ta bort konstmaterialet. Den gröna färgen gör att nageln inte ser frisk ut, och det är den inte heller.
När materialet är borta så behöver man nödvändigtvis inte göra mer än så. Skrubba naglarna och kunden kan gå hem.
Över tid försvinner den gröna missfärgningen. Den är helt ofarlig, bakterierna trivs enbart mellan material och nagel, så när du gnidit in nageln med ett bakteriedödande medel behöver du inte göra mer.

Man ska inte fila bort det gröna.
Man ska inte olja in naglarna.
Man ska inte bleka med Klorin.
Men nu är det så här att kunden vill inte se ut så här!!

Vad gör vi då?
Det är faktiskt OK att lägga material på Greenies. Börja med att ta bort befintligt material. Gör en Power Prep. Det innebär att du gör din vanliga prep men försäkrar dig att bakterierna reduceras genom att gnida in nageln med det material som du har för ändamålet t.ex. ScrubFresh eller XLNT Cleanser (de 2 har jag testat i normala sammanhang) eller det som tillhör det system som du använder. Följ din bruksanvisning (ofta ska nageln vara torr) och fäst materialet. Du kan lacka för att dölja missfärgningen. Återbesök var fjortonde dag för att kolla att den växer ut normalt.
Kom ihåg att medel mot svamp inte dödar bakterier.


<< TILLBAKA
...........................................................................................................................................
 

 

   
...........................................................................................................................................