Kontakta oss gärna om det är något du vill komplettera med, både vad gäller bilder och text!
 
/Margaretha 

 

Min story!

Text och Foto: Vesna Gyllenberg  

Mitt namn är Vesna Gyllenberg, jag är 42 år gammal och bor i Bålsta med min man Fredrik, våra två döttrar och kinesiska nakenhund. Detta var något jag skrev till en kollega som en uppmuntran och bekräftelse på att hon inte är ensam om att kämpa för att uppnå sin dröm. Jag vill gärna dela detta med er alla som står inför dilemmat att välja mellan att ta det osäkra steget och följa er dröm eller inte.

 Jag jobbade tidigare inom Åhlèns o Kicks, gick regelbundet och fixade mina naglar (akryl).  Från början gick jag hos en tjej i stan, men så började hon flytta runt från ett ställe till ett annat, varje återbesök var hon på ett nytt ställe. Min man o jag flyttade till Bålsta och en hel ledig dag försvann bara för att kunna fixa naglarna. Jag började leta efter någon på hemmaplan men här fanns ingen som jobbade med akryl.  Efter mycket letande hittade jag en tjej i Bålsta som jobbade med gel och som var superduktig.  Varje måndag var tredje var jag där. En dag när jag kom på återbesök  sade hon att hon skulle endast jobba tis-tors, i början lyckades jag  fixa o trixa med dom andra tjejerna o byta fridagar men till slut gick det så långt mellan återbesöken att naglarna gick av och det blev jättejobbigt. Sådant som händer. Jag var jätteledsen och min man sa: varför går du inte en utbildning och gör dina egna naglar. Så det gjorde jag, och jag ÄLSKADE det.

Jag bytte i samma veva jobb vilket var mer välbetalt och gav mig en massa fritid så min syster och några kompisar började komma och fixa sina, dom insisterade på att betala så att jag skulle kunna köpa in produkter men jag tjänade inga pengar på det. För att undvika eventuella problem så registrerade jag mitt företag. Så en dag gick jag till en ny frissa för o fixa håret då min gamla inte hade tid, när hon såg mina naglar frågade hon var jag gör dom någonstans och jag svarade att jag gör dom själv. Hon ville bokade direkt en tid. Hon kom tre veckor senare och var helt i extas. Hon sa” jag är så himla nöjd, minns inte när dom höll så här bra, nu har det gått 3v och inget släpp och alla är kvar och dom är fortfarande supersnygga”. Jag måste ta med lite visitkort till salongen så ska jag skicka fler kunder till dig. Fram till dess hade jag inte tänkt tanken på att försöka gå över och jobba enbart med detta, men tänkte varför inte, jag älskar det. Men kände att ska jag försöka satsa på det, ha något eget vill jag kunna erbjuda mer än bara naglar, jag gick en kurs i fransförlängning och en i  permanent make-up. 

Jag började testa olika märken och fastnade vid Goodnails. Jag fick utbildning hos dom och cert att utbilda i gel. Har inte börjat med kurser ännu men tanken o planen finns. I somras hittade jag en salong som jag nu hyr in mig hos, jag jobbar fortfarande på mitt andra jobb men ska nu gå ner i tid då jag börjar få så pass mycket kunder.  Men har ännu inte så pass mycket att jag vågar säga upp mig helt. 

Jag är superduktig med gel, håller på och försöker bemästra akrylen också, vill lära mig allt. Har ännu inte deltagit i tävlingar, jag är inte så mycket för sådant, men kanske jag ska börja ändå.

Jag vet vad jag vill och vad jag inte vill. Jag vill jobba med naglar och hålla utbildningar, vad jag INTE vill göra är ta in ett eget märke. Jag är väldigt pedagogisk och har under mina 15 år inom Kicks & Åhlèns bl a varit ansvarig för att utbilda ny personal. Det tycker jag är oerhört roligt och givande så jag vill absolut hålla utbildningar. Vet att oavsett om jag tävlar el inte kommer jag att vara en superbra lärare.

Men vägen dit är inte en dans på rosor, men om allt bara flöt på och man inte behövde kämpa för det skulle man inte uppskatta det lika mycket. Så ge inte upp drömmen utan sök lösningen för att hålla den kvar…

Stor Kram till er alla nageltjejer och killar….
I LOVE ART AND NAILS ARE ART

  
Vesna Gyllenberg

 

 


<< TILLBAKA

...........................................................................................................................................