Kontakta oss gärna om det är något du vill komplettera med, både vad gäller bilder och text!
 
/Margaretha 

 

Din framtid som NAGELTERAPEUT
Text: Anette Claesson

Fråga:
"En vän vill gå en nagelutbildning och har hittat en skola som heter X här i XSTAD. Någon som känner till något om den? Jättetacksam om ni kan dela era erfarenheter.”

Anette Claessons kommentar:
Så här kan det låta ibland på de olika grupperna. Någon kan lägga in en kommentar om hur bra eller hur dåligt man upplevde skolan. Vad är det för fel på det?

Den elev som ska lägga ut en stor summa pengar på utbildningen får själv ansvara att de hamnat rätt. Hur kan de veta vilken skola som är bra? Vore det inte lämpligt att besöka de skolor man har i sitt område och få en uppfattning om vad som ingår, t.ex. en lista på alla produkter som ingår (med priser), finns det en elevpärm? En bok? Hur många dagar är kursen? Hur många timmar är
lärarledda? Träffa läraren!

Vi har SANSA och SEYF som kan lista de skolor som är kvalificerade. Varför inte kolla den listan? Hör vad de har för krav och ta det som ett minimum. Har inte den tilltänkta skolan det som våra yrkesorganisationer kräver så får du leta tills du hittar en.

Ta en eller två dagar att besöka framgångsrika salonger och fråga terapeuten var de gått sin utbildning. Ligger de i A-läge och har en hyra att betala så har de också en strålande karriär med tillräcklig inkomst.

Ring skolan och boka in en behandling hos en elev. Då får du uppleva hur det är att gå på den skolan. Be att få en enkel behandling som t.ex. manikyr eller lackning med fransk. Det blir inte så dyrt och då har du råd att besöka fler skolor.
Det är ingen annan än DU SJÄLV som har ansvaret för din framtid.


Mer information om UTBILDNING<< TILLBAKA

...........................................................................................................................................