Kontakta oss gärna om det är något du vill komplettera med, både vad gäller bilder och text!
 
/Margaretha 

 

Tänk så det kan gå!

Text och Foto: Kristina Larsson  

Sommaren 2009 gick jag tillbaka till mitt arbete som utredare på Unionens A-kassa i Malmö. Jag hade då varit hemma med våra barn i fem år. Det var en stor omställning och jag upptäckte snabbt att både arbetsplatsen, arbetstempot och försäkringen hade förändrats mycket. Jag åkte till Stockholm för uppdatering och kom snabbt in i det igen. Men fy vad fyrkantigt! Stressen växte i mig och jag märkte mer och mer vad tråkig jag började bli. Och jag jobbade bara 50%! Käre tid hur skulle det bli när jag gick upp i arbetstid? Inte bättre, sade en röst i huvudet  på mig.

Jag pratade med min man om det hela och han sade: Säg upp dig! Vi hittar alltid en lösning. Sagt och gjort. Till både min och min chefs förvåning sade jag upp mig. Vilken känsla! Kort därefter blev vår son Daniel inlagd på sjukhuset pga diagnosen diabetes. Jag var hemma med honom i lite mer än två veckor. Min chef ringde och ville ”ordna” tidigare uppsägning för jag ville ju ändå inte vara där. Men så enkelt skulle dem inte komma undan. Nåväl, efter lite förhandling slutade jag den 15 december 2009. Jag hade tillfällig föräldrapenning ett litet tag till, sen var det dags för Daniel att pröva sina vingar som diabetiker. Jag var mycket på dagis för att utbilda personalen. Vilka människor! Helt fantastiska!

Men vad skulle jag göra med resten av min tid. Jag hade ju egentligen ingen plan när jag sade upp mig. Jag kunde ju inte sätta mig i skolbänken i fyra år i min ålder tyckte jag. Vad gillar jag? Jag skulle gärna bli hudterapeut, men den utbildningen jag ville gå är för intensiv och kräver ens själ. Jag har ju en familj som konstigt nog vill träffa mig ibland och även de kräver en bit av min själ. Så nej. Hudterapeut blev det inte. Sen kom jag på naglar. Tanken landade. Mognade och kändes riktigt skön. Jag började kolla upp olika skolor och blev av min väninna, som är nagelteknolog, rekommenderad N.F. Education i Staffanstorp. I Staffanstop! Perfekt! Jag bor ju i Staffanstorp. Jag ringde ner till dem och hörde mig för. De hade bara heltidsutbildningar och jag vill inte ha barnen på dagis på heltid. ”Inga problem”, sade Nina Filipanics, lärare på och ägare till skolan. Vilken känsla! Sagt och gjort, jag började på N.F. Education i april 2010. Stämningen på skolan var underbar! Vilka härliga människor! Men oj, vad svårt det var att göra snygga naglar! Jag slet och slet och blev mer och mer övertygad om att detta skulle jag INTE  göra….

Nu snart två år senare har jag utbildat mig i gel, akryl, glasfiber, Extreme, frans och bryn. Allt på samma skola. Jag har också utbildat mig till makeupartist på MakeUp Studion i Malmö och till lashstylist för Xtremelashes på Malexa Beauty & Nails i Malmö. Det som jag absolut inte var ämnad för, enligt mig, blev mitt heltidsarbete. Jag har nu en salong, Tiana´s Nails & Beauty, i Staffanstorp. Där jag och Eva Krets arbetar tillsammans.

När vi minst anar det dyker det upp en inspirerad tanke i huvudet.  Följ den. Lita på din magkänsla. Din magkänsla är lika rätt som någon annans. Egentligen mer rätt när det gäller dig själv. Att lägga om bana när man är 40 är inte gratis. Men inget är gratis. Man ska bara komma på vilket pris man är beredd att betala. För det kostar även att inte lägga om bana, när man egentligen vill. Lycka till alla underbara människor!


Kristina Larsson 
Tiana´s Nails & Beauty<< TILLBAKA

...........................................................................................................................................