Kontakta oss gärna om det är något du vill komplettera med, både vad gäller bilder och text!
 
/Margaretha 

 

BARA LACKAT!

Text och Foto: Keit Olsson 

De flesta av oss som jobbar med naglar utför oftast alla behandlingar man kan tänka sig inom naglar. Men inte Jarinya. Hon livnär sig bara på att lacka naglar. Av en slump så hamnade jag i Koh Lanta på min senaste semester där jag dessutom stötte på en kund som bott där nere i ett år nu. Tänk genom att se en kund bakifrån så kan man känna igen henne. Ja sån är jag. Känner alltid igen ansikten, händer, m.m.

Så hon var helt lyrisk genom att presentera mig för Jarinya. "Keit, du måste se Jarinya´s arbete.  Det är en tjej som sitter här och lackar naglar och hon har sån otrolig talang."  Olyckligtvis var jag jättesjuk veckan innan jag skulle åka hem, men tvingade mig upp för att träffa henne.

När hon såg mina naglar gick hon i taket. "Is it acrylic?" "No, it´s gel nails". "Gel oh, so beautiful,"  fick jag höra. Och så fick jag förklara hur jag skapat dem. Efter det tog Jarinya fram sin pärm och  visade sina skapelser. Hon hade en pärm med plastfickor där hon hade samlat alla naglar  hon målat. Alla var uppradade så fint. Bara att peka och så skapade hon det på din naglar.

Mina naglar på händerna var gjorda sedan innan och även fötterna, men självklart ville jag att hon skulle göra något på mina fötter ändå. Hon var otroligt duktig.

Dan efter så hade hon med sig massor av nageltidningar och böcker. Sånt älskar jag, så jag satt fastklistrad i dem ett bra tag. Jarinya kunde inte så mycket engelska, så personalen fick vara till hjälp och översätta.

Ett av Jarinya´s drömmar var att få gå i en nagelskola. Hon var inte som alla andra, utan ville ha en bra utbildning så hon vet vad hon gör. Och jag blev förvånad över att det fanns inte vilka skolor som helst, utan specifikt en skola som är ett stort namn i Asien.

Hon berättade också om sitt liv och hur hon hamnat där hon är idag. Egentligen kommer hon från norra Thailand, men det är på turistorterna jobben finns. Tidigare hade hon moped, så hon kunde åka runt till kunder, men den såldes av hennes man som drack upp alla pengarna. Så nu måste hon ha en fast plats att sitta och jobba på. För 8 månader sedan fick hon också sitt första barn, men barnet får hennes mamma ta hand om då hon måste jobba.

Jag blev väldigt rörd. Tänk att man inte kan se sitt barns uppväxt utan måste jobba för man inte har nåt val. Det är faktiskt inte ok.Efter att ha hört Jarinya´s historia och hennes drömmar så har jag nu beslutat att börja samla ihop pengar till hennes utbildning så hon kan gå en ordentlig nagelskola i Bangkok. Alla som vill vara med och skänka pengar till hennes utbildning kan komma förbi salongen och lämna sitt bidrag eller betala in till
Vackra naglars bankgiro 712-5107 och märka det med Thailand. En utbildning med resor, mat samt boende kostar ca 4500.- kr
Ju fler som hjälper desto snabbare kan hon gå sin utbildning. Pengarna kommer att betalas direkt in till nagelskolan, så vi också kan följa hennes resa.Vill du vara med? Klart vi ska hjälpas åt, eller hur?


Vid pennan

Keit Olsson
Salong Vackra Naglar
www.vackranaglar.com
vackranaglar@hotmail.com
0708 - 61 48 00


<< TILLBAKA