Kontakta oss gärna om det är något du vill komplettera med, både vad gäller bilder och text!
 
/Margaretha 

 

JAG HADE FEL

Text: Anette Claesson 

My tog av sig skor och sockar. -”Här är mitt problem.” Naglarna var svarta, de var förtjockade.
-”Hur länge har du haft detta?”
-"10 år."
-”Har du testat för att se om det är svamp?”
-”Ja, läkaren sa att det inte var svamp.”

-"Nähä du", tänkte jag, "då går vi till Victoria." Vi fick en tid efter några veckor. Ja, kan hon gå i 10 år, så kan hon vänta (fast vi var otåliga!)

Jag visste ju att Victoria kunde ta i alla mina kunder som har svamp. Och att de kunde tillfriskna. Bevisen finns ju på hemsidan www.naglarinorden.com. Det var ju så My hade hittat mig.

Jag hade varnat My att det skulle ta över ett år att bli av med svampen, att hon måste gå på behandling en gång i månaden för att slipa bort allt som är löst. Tjockleken också. Tunna ut dem så att svampdödande medel tränger ner i det som fortfarande sitter kvar. Smörja in salvan i nagelplattan, frisk nagel växer ut, svampen sprider sig inte. Så vi hade väpnat oss för attack. Kulsprutan - Victorias nagelfräs – väntade på brickan.

-”Anette, jag tror inte det är svamp!”
-”What??”
-”Nej, jag tror hon har blåmärken på naglarna!”

Victoria tog upp skon. Höll den ögonhöjd med händerna runt den så att man bara kunde se framkanten. Skon passar alla kvinnor som har stortån i mitten! Hur skulle en vanlig människas fot passa in i detta tortyrredskap?

-”Hur ofta har du dessa skor på?”
-”Varje dag, 10 timmar per dag.”

My jobbar på restaurang och sitter inte ner på hela dagen. Går och står i dessa skor hela dagarna.

-”Får du inte ont?”
-”Nej.”

När du ser tårna underifrån så är de så hoptryckta att formen på dem har ändrat sig efter skon. De var så hopknycklade att naglarna på ovansidan blev utsatta för skador som vållade BLÅMÄRKEN!

Efter behandlingen såg man att tårna som blivit frisläppta spretade åt alla håll! Massagen blev en process där alla tårna fick skilsmässa från varandra. My fick rådet att genast uppsöka BEKVÄMA SKOR, en skoaffär där du kan hitta skor som ser ut som att man kan ha fötter i dem! Stort TACK till Victoria som hittade den riktiga lösningen!

Bekväma Skor
Stampgatan 36
411 01 Göteborg

Fotterapeut
Victoria Gustavsson Sol & Skönhet
Slottskogsgatan 50
414 70 Göteborg
070-760 85 70 031-41 00 77 soloskonhet@tele2.se

Har DU ingen vidtalad fotterapeut så hoppas jag att du letar upp en i ditt område! De vet bevisligen mer än vi och de vet mer än de flesta läkare vad gäller diagnos och behandling av nagelsjukdomar. Jag kan varmt rekommendera Victoria.
Steg #1 är att få en diagnos INNAN man påbörjar en behandling, och den sätter inte vi! Eller hur?


...........................................................................................................................................

160327 
JAG HADE FEL  (del 2) 
PÅ ÅTERBESÖKPrioritet nummer ett! Vi hittade en sko på Bekväma Skor som är varm, mjuk och skön att gå i. Prioritet nummer ett!

Det har gått flera veckor sedan första besöket. Victoria fiskar upp fötterna ur vattnet. Ja, det har hänt en del. My tycker att de ser värre ut än när vi kom första gången. De är så mörka, tycker hon. Viktoria som alltid har en förklaring säger att ”det är strumporna som färgar av sig!” Jaha, så var det problemet också löst.Hos Victoria kommer fler frågor. Varför sitter inte den ena stortånageln fast i nagelbädden? My svarar att den skadades för omkring 20 år sedan – har aldrig växt fast riktigt ordentligt. Det var utseendet på den nageln som gjorde att jag trodde att det var svamp. Men så var det ju inte. Nu ska vi jobba på att få den att växa fast. Bland annat ska vi besöka Victoria med jämna mellanrum. Klippa ner den vita randen, hålla efter den, få den att fästa. Klippa och fila varje vecka. Allt som är löst ska bort! My har under årens lopp gått till 10 olika läkare, tagit svampodling 2 gånger, konstaterat att det är INTE svamp. Så det så! Men sjukdomen heter Onycholysis och det betyder Nagellossning. Och nu vet vi varför den lossade. Det var en skada för 20 år sedan.Tårna ser ut som en hoptryckt vindruvsklase. Nu ska det bli andra bullar! In i de nya skorna får de utrymme att sprida ut sig. Det blir lättare att undvika skador på huden. Det blir ett par skor till när våren och sommaren är här!

 << TILLBAKA


FÖRE


EFTER