Kontakta oss gärna om det är något du vill komplettera med, både vad gäller bilder och text!
 
/Margaretha 

 

Mycket rullar på snabbt för Camilla nuförtiden!

Text: Susanne Elmäng

Vi träffas i den stora trädgården utanför huset och jag möts som alltid av ett strålande leende, ett glatt och fnittrigt ansikte som lyser ikapp med solen!
Men jag reflekterar över det faktum att gå från hyperaktivitet, till att kroppen en dag inte vill mer då den har fått nog. Det är nog det svåraste i livet för en person som inom sig har en brinnande drivkraft och ett entreprenörstänk!
Det blev för Camilla Abelsson, en ny milstolpe i livet, att av motståndet så småningom känna kreativiteten gry. De fina, vårdande hälsoprodukterna med flaggskeppet Nail Drops kom till - som man brukar säga - av en slump, om man nu tror på slumpen.
När man ger sig själv lite kärlek och glädje i form av vårdade och vackra naglar, vid salongsbesök då och då, kan det resultera i nya sprudlande idéer!


Men som för en del av oss, oftast mycket kompetenta, drivkraftiga och duktiga, vanligen kvinnor, som gärna tar på sig FÖR mycket, så sade kroppen en dag alldeles bestämt STOPP.
Camilla Abelsson, som då hette Kadfors, fick helt sonika dra i nödbromsen en längre tid!

Utbrändheten visade sig i form av känslighet för ljud, svårighet att befinna sig i det höga tempot och stressen i sta’n, vilket senare ledde till en flytt ut på landet och tankar på den framtida försörjningen…
Emellanåt förströdde sig Camilla med att gå till en nagelsalong och göra sina naglar riktigt vackra... Det ger ju glädje och stimulans som ni alla vet!
Men tillvaron med djur, och ibland oaktsamhet gjorde att naglarna gick sönder till höger och vänster, med många återbesök! Eftersom hon har ett vardagligt ekonomiskt tänk beträffande både tid och pengar valde hon att gå en utbildning i att bygga naglar. Nu kunde hon slippa åka varje vecka och reparera hos den duktiga nagelterapeuten och istället själv ordna med sina naglar och försöka få dem att hålla bättre, och sitta kvar längre!
Tillsammans med sin följeslagare, schäfern Anilla, och senare också hästen Musse och mycket tid i skog och mark, och till trots några ytterligare flyttar, så repar hon sig så sakteliga.

Under utbildningens gång förstod hon ännu mer vikten av att smörja naglar och nagelband med en nagelolja, (och att hon tidigare faktiskt var rätt i sitt tänk om betydelsen) att det nästintill var ännu viktigare än både
lack och på- eller uppbyggnad!

Motstånd är ofta en drivkraft eller hur? För upptäckten bestod i att det var omöjligt att hitta en bra och naturlig olja som hon ville använda, vilken dessutom skulle vara skonsam mot både händer, naglar och miljön!
Entreprenör, som Camilla är läste hon allt som kom i hennes väg om oljor, eteriska oljor och andra komponenter, och började sedan blanda och testa, mixtra i olika omgångar, om och om och om igen!

Den naturliga fallenhet hon har beträffande läran om grundämnena och deras föreningar, visade sig inte minst under livsmedelsutbildningen då hennes starkaste ämne var just kemi. Steget är ju ganska kort att ta ifrån att veta vad som händer i t.ex jäsningsprocesser och hur olika ämnen kan gå samman eller inte, till att göra olika känsliga blandningar utav naturliga ämnen till nagel- och hudvårdsprodukter. Det krävs samma tänk ifråga om hygien, reaktioner i de olika ämnena osv.

För ca åtta år sen fick grannen till nagelsalongen, dit Camilla tidigare gått för att få naglarna fixade, sedermera vara med om att se en ny produkt födas fram! Den kvinnliga grannen var ingen mindre än senare detta forums, Naglar i Nordens grundare, Anette Claesson, som ivrigt hejat på Camilla i denna process!

Camilla själv, hennes familj, vänner och vänners vänner har under åren agerat försökskaniner. När den första produkten var klar, vilken också visat sig bli en liten uppstickare och bästsäljare hos flera återförsäljare i landet, kom behovet av något till händer med eksem! Inspirationen flödade och idag finns det även ytterligare sex produkter i sortimentet förutom flaggskeppet, nageloljan Nail Drops. Nu under vintern kliver fyra nya alster över tröskeln till en alldeles nyligen utvald testpanel, för att prövas, och tanken är att lanseringen ska ske i början av nästa år.
Ledorden är att vårda naglar och kroppen ömsint och naturligt. Att aldrig ens tänka tanken på att mineraloljor/ paraffin, parabener eller andra mindre gynnsamma råvaror ska finnas med i de naturliga ämnen som blir skonsamma och dessutom kärleksfullt framtagna varor. Önskan är att de ska kännas välgörande för medmänniskorna som använder dem!
En fjäder i hatten var det för ett par år sedan då Camilla blev ombedd att ta fram en egen nagelolja till Lilly Nails i Göteborg! En del andra har kommit med förfrågan, men hon överväger noggrant och med stor omsorg huruvida engagemanget ska läggas på andras produkter, därför är det för närvarande endast det kända Göteborgs-märket som får äran att ha Camilla of Sweden som tillverkare. För kraften måste ju också
räcka till det som är väsentligast för familjen Abelsson, därhemma på landet, där tillverkningen finns, utanför det västgötska Vårgårda.

Sättet att sprida sina skapelser har fått gå från mun till mun och via internet t.ex genom Facebook som idag mer eller mindre blivit ett vedertaget sätt att synas på. Det kräver stora kostnader att ha riktad reklam med t.ex foldrar och stiliga broschyrer, istället har krutet lagts på att fortsätta med laborationer för att få fram nya produkter.
Som stöd har Camilla idag ett par medhjälpare, för resan till att bli helt återställd efter en lång tids utbrändhet tar, som många vet, mycket längre tid än man kan ana!

Att det samtidigt har blivit positiva förändringar i livet med tillskott av man, ett stort renoveringsobjekt till hus och två barn – det kräver sin kvinna att balansera alltsammans parallellt med företaget, även om det ibland inträffar ett bakslag eller två!

Men envetenheten finns där och viljan att få fram beständiga produkter som månar om människors naglar, hår ja, hela kroppens välmående, så Camilla of Sweden har kommit för att stanna, och spridas till än fler nagelsalonger, terapeuter och frisörer, att företaget nu också är ett registrerat varumärke, sitter ju inte fel, eller hur?!

www.camillaofsweden.com

Vid tangenterna: Susanne Elmäng
<< TILLBAKA

...........................................................................................................................................