Kontakta oss gärna om det är något du vill komplettera med, både vad gäller bilder och text!
 
/Margaretha 

 

När du älskar ditt jobb!

Text och Foto: Anna Quist Karlsson  

Gör du naglar? Är det ett yrke? Ja, ungefär så lät det när jag lämnade tryggheten av ett fast jobb för att leva och arbeta mot att bygga min dröm, inte någon annans. Detta var 2009 och krisen hade just sett sitt djup. Allt var vänt upp och ner och ordet trygghet hade mist sin mening. Nu ca 3 år senare ser jag tillbaka på mitt beslut med ett stort leende på läpparna, jag är nu äntligen en av de människorna på vår härliga planet som stolt kan säga att jag verkligen älskar mitt jobb!

Jag träffar ofta på kollegor i branschen som känner sig lite vilsna mellan de olika fabrikaten och hur man ska jobba och vad som är bästa sättet att marknadsföra sig på. Och sanningen är att det inte finns ett specifikt recept för att lyckas bra, utan bara många små delar som tillsammans ger dig en knuff i rätt riktning.

Det som känns absolut viktigast i mitt jobb är att aldrig glömma att varje kund räknas.  Tid är viktigt för det är det som hjälper oss att jobba ihop en lön, men om man börjar slarva med kunder för att vinna tid så slutar det bara med att du förlorar dina kunder. Detaljerna är så otroligt viktiga både för att kvalitén ska vara på hög nivå, men även att kunden känner att du bryr dig. Vårt yrke är intimt, och det får vi aldrig glömma. Kunden väljer inte bara kvalitén på jobb, utan de väljer även dig.

Att synas är A och O, vi måste synas utåt för att kunderna ska finna oss i denna djungel av skönhetssalonger och spa, men glöm aldrig djungeltrumman. Skicka inte med kunden 1 visitkort utan ge henne 3 st och be henne att lämna till nära och kära, det är speciellt viktigt i början när man försöker få igång sin kundkrets.

Be om råd, glöm inte bort er mentor som ni får vid utbildningen. De är där för att ge tips och råd när det känns tungt. Sen vet jag av egen erfarenhet att vi alla är duktiga på olika saker, därför är det jätte bra att söka sig till olika kollegor i branschen för att få råd. Även att gå och göra dina egna naglar på olika platser för att se hur andra jobbar, det är värt varenda krona. Internet är en pärla, speciellt Youtube och alla fantastiska tutorials.

Att kunna göra en fin, klassisk fransk manikyr är oerhört viktigt, lär du dig det så kommer allt annat efter. Glitterdekorationer är kul! Men du behöver ändå se till att nagelns uppbyggnad är hållbar, bra i form och ser nätt ut. Jag tittade jättemycket på hemsidor när jag var ny och jämförde mig med de som var så mycket duktigare, just för att ha mål att sikta på.

Vi får aldrig glömma att det alltid finns något nytt att lära oss, när vi slutar växa och utvecklas så försvinner vi.

 ”Everything the mind can believe and conceive, it can achieve” Citat: Napoleon Hill.

Anna Quist Karlsson
Cayenne Hårstudio
Mölndal, Göteborg<< TILLBAKA

...........................................................................................................................................